Prezentarea la Fundația Europeană Nicolae Titulescu a cărții „În apărarea ordinii constituționale. Perspectiva unui ofițer de informații” de generalul de brigadă (r) Vasile MĂLUREANU.

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare a organizat joi, 10 martie 2016, lansarea volumului ”În apărarea ordinii constituționale. Perspectiva unui ofițer de informații”, al generalului de brigadă (r) Vasile Mălureanu. Alături de autor, au luat cuvântul col. Filip Teodorescu, dr. Alin Spânu, dr. Constantin Corneanu. Moderator: prof.univ.dr. Adrian Năstase, președintele FET.

Adrian Nastase: “Fundaţia Europeană Titulescu este o poartă în timp şi spaţiu, este un loc unde se întâlnesc valorile trecutului cu aspiraţiile viitorului, este locul în care viitorul se configurează şi se hrăneşte din înţelepciunea trecutului. Nici nu ar trebui să fie altfel. Valoarea şi valorile trecutului dau şi vor da substanţă viitorului. Şi acest lucru se intâmplă în realitatea prezentului.

Marele Nicolae Titulescu a fost un slujitor devotat şi genial al României. Aşa este şi aşa îşi propune să fie în continuare şi Fundatia care îi poarta numele. Cât adevăr se regăseşte în cuvintele sale: „astăzi nu este ieri, iar ieri nu este mâine”. Cuvinte simple, dar consistente pentru lumea în care trăim, o lume în schimbare, ce se modifică ameţitor, totul fiind într-o continuă transformare.”

Cartea reflectă evenimente din zona culturală, socială și politică din anii 70-80-90, 1989 până la finele secolului XX, atât și începutul secolului XXI.
Dezbaterea a fost una extrem de interesantă și vie.

2 thoughts on “Prezentarea la Fundația Europeană Nicolae Titulescu a cărții „În apărarea ordinii constituționale. Perspectiva unui ofițer de informații” de generalul de brigadă (r) Vasile MĂLUREANU.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s